Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
risparmio ed ecosostenibilità superior

Besparing en milieuvriendelijkheid

In onze laboratoria zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen om producten te ontwikkelen die een hogere opbrengst en een lager verbruik garanderen.

Hout en pellets: zuinige en milieuvriendelijke brandstoffen

De biomassa recyclet zichzelf voortdurend dankzij het gecombineerde effect van zonne-energie, kooldioxide, water en de minerale zouten die erin zijn opgelost, waardoor het ecosysteem in balans blijft.

Hoge energie-efficiëntie, een flexibel systeem dat alleen brandt wanneer dat nodig is, gebruik van hernieuwbare bronnen en koolstofneutraliteit. Met een modern systeem en milieubewust gebruik van onze producten kunt u op een milieuvriendelijke manier verwarmen met hout.

Onze bossen zijn een belangrijke bron van energie en houtenergie kan een fundamentele bijdrage leveren aan het nationale energiesysteem. Vandaag de dag is de CO2-uitstoot van een verwarmingssysteem op pellets of hout minder dan een tiende van die van diesel: voor één megawattuur energie stoot diesel 326 kg CO2 uit in de atmosfeer, terwijl pellets slechts 29 kg uitstoten.

Afbeelding
legna
Hout

Hout is een natuurlijke brandstof; mensen hebben het altijd al gebruikt voor verwarming. Het gebruik van hout heeft veel voordelen:

  • ecologisch duurzame brandstof
  • ruim beschikbaar
  • lage kosten
  • gebruiksgemak; de kachel is eenvoudig te bedienen
  • zekerheid; de kachel werkt ook zonder elektriciteit.

 

Afbeelding
pellet
Pellets

De pellets worden gemaakt van houtverwerkingsafval. De voordelen zijn onder andere:

  • lage vochtigheid: met hetzelfde gewicht als hout branden ze langer en genereren ze meer warmte, wat het verbruik optimaliseert
  • eenvoudig gebruik en makkelijke opslag
  • programmering van het in- en uitschakelen van de kachel
  • warmtebeheer: de temperatuur en ventilatie van de kachel kunnen worden aangepast.
Afbeelding
foresta verde
CO2-neutraal

Wanneer hout en pellets verbranden, komt dezelfde hoeveelheid CO2 vrij die ze tijdens hun levensduur hebben opgenomen. Omdat het deel uitmaakt van de fotosynthesecyclus, is de CO2 die vrijkomt bij verbranding dezelfde als die van het ontbindingsproces, dus draagt het niet bij aan de opwarming van de aarde, in tegenstelling tot gas, olie en kolen (fossiele bronnen).

Afbeelding
foresta verde
Boserfgoed

De energietransitie heeft ook betrekking op onze bossen, die we verstandig en met respect moeten gebruiken volgens de criteria van duurzaam bosbeheer en het cascadeprincipe. Dit principe creëert banen en economische kansen en vermindert de afhankelijkheid van buitenlandse energie. Bovendien ondersteunt dit principe de primaire houtverwerkende industrie: van het houtafval kunnen hernieuwbare biobrandstoffen gemaakt worden en zo kunnen we stukken land efficiënter en duurzamer beheren.

Onze producten

Pellet- of houtkachels, inbouwhaarden en pellet cv-systemen Een divers assortiment met één gemeenschappelijk kenmerk: de duurzaamheid van onze producten.
Vind het product dat het beste bij u past.

Afbeelding
stufa a pellet spaccato